Način pripreme
Očistimo i prepolovimo paprike i poređamo u namazan pleh. Glavicu luka oljuštimo i sečemo na pola i stavljamo do paprike sa isečenim delom na dole. Pečemo u rerni oko 25 minuta.
Bundevu očistimo i stavljamo u pleh sa korom na gore. Sipamo 1/2 šolje vode i pečemo oko 40 minuta.
Pečene paprike i luk sipamo u blender i dodajemo paradajz pire, maslinovo ulje, so i biber i pasiramo na glatko pire.
Kad se pečena bundeva ohladi, odvojimo mesnati deo i izgnječimo ga. Dodajemo rikotu, jaje, izmrvljenu žalfiju i parmezan. Postepeno dodajemo brašno i mešamo dok se ne dobije meko testo.
Otkinemo male komade testa i pritiskamo svki komad viljuškom da se dobiju šare.
Stavljamo šerpu sa vodom na vatru da provri. Pažljivo stavljamo njoke unutra i kuvamo oko 15 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
Rešetkastom kašikom ih ocedimo i prebacimo u dubok tanjir za serviranje. Sipamo malo od sosa i ukrasimo po želji.