Način pripreme
Zapečeno jelo sa brokolijem je dosta uspešno i zaslužuje da date šansu ovom receptu.
Stavljamo ružice brokolija u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Prelivamo ih sa malo maslinovog ulja i zapečemo ih na kratko u prethodno zagrejanoj rerni.
Kinoa je prethodno skuvana u posoljenoj vodi u odnosu 2:1.
Mrvice za posipanje spremamo mešajući navedene sastojke, začinjavamo ih sa malo soli i zapržimo na kratko u teflonskom tiganju.
Možete da dodate po želji suncokretove ili bundevine semenke.
Bešamel sos spremamo sa svežim mlekom, ali ako više volite vegan varijantu možete da ga zamenite mlekom od koštunjavog voća po izboru.
U odgovarajućoj posudi istopimo maslac, dodajući mu postepeno kukuruzni skrob.
Mešamo neprestano dok ne dobije zlatstu preplanulost.
Dodajemo sveže mleko u mlazu, ne prestajući da mešamo energično.
Nakon što se sos zgusne, sklanjamo posudu sa ringle i začinjavamo solju i biberom po ukusu.
U sos možete da dodate 1-2 kašike kačkavalja.
U posudu za pečenje ili u mom slučaju odgovarajući tiganj za pečenje sipajte sos.
Dodajte mu kinou i konzervu leblebija. Dobro promešajte.
Odozgo poređajte ružice brokolija.
Pospite pečeno jelo mrvicama.
Zapecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 mniuta.
Pet minuta pre nego što ga izvadite iz rerne, pospite narendanim kačkavaljem.
Ostavite ga da se istopi. Servirajte toplo sa odgovarajućom salatom.
Ovo zapečeno jelo sa kinoom i brokolijem je sjajna varijanta kao hladno predjelo za ručak na poslu.