Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač Kapreze sa limončelom

Kolač Kapreze sa limončelom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač Kapreze sa limončelom
Fotografije: Diana Kostova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Kada vam život da limun... napravite kolač sa limončelom"

Potrebni sastojci

  • badem - 220 g, oljušten, sirov
  • skrob - 50 g, od krompira ili pšenice
  • šećer - 170 g
  • maslac - 140 g
  • jaja - 4 komada
  • limončelo - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kora od limuna - narendana
* merne jedinice

Način pripreme

Badem najlakše možete da oljuštite kada ga potopite na 2-3 minuta u vrelu vodu. Nakon toga procedite vodu i uz lagani pritisak celog jezgra omotač će se odvojiti odmah. Osušite bademe na ubrusu oko 10 minuta.

Sameljite bademe u blenderu zajedno sa jednom kašikom šećera.

U posude odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šećer i umutite ih mikserom u gust krem.

Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne pobele. U drugoj posudi stavite bademovo brašno, skrob (piše da se može koristiti pšenični skrob, ali je sa skrobom od krompira kolač mnogo ukusniji) i prašak za pecivo. Istopite i lagano prohladite maslac. Dodajte ga u tankom mlazu u umućena žumancaa.

Dodajte postepeno suvu smesu uz mešanje kašikom. Dodajte malo po malo belanca i mešajte dok se smesa ne ujednači.

Dodajte 3 kašike limončela za aromu i narendanu koru jednog limuna. Pokvasite i zatim iscedite parče papira za pečenje. Stavite ga u kalup prečnika 24 cm sa zidovima koji se odvajaju. Sipajte smesu u kalup i poravnajte je.

Pecite Kolač Kapreze sa limončelom na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30-35 minuta.

Pazite da se ne prepeče, unutrašnjost treba da ostane vlažna. Pospite gotov kolač šećerom u prahu i ohladite na rešetki.

Veoma, veoma ukusan kolač! Prijatno i slatko vam bilo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: