Način pripreme
U holandskoj rerni kuvajte kobasicu, mlevenu govedinu, luk i beli luk na umerneoj vatri dok ne dobiju braon boju.
Promešajte konzervisani paradajz, paradajz pire, sos od paradajza i vodu.
Začinite šećerom, bosiljkom semenkama mirođije, italijanski začine, 1 kašičicu soli, biber i 2 supene kašike peršuna.
Kuvajte i pokrijte na oko 1 1/2, mešajte s vremena na vreme.
Donesite veliku posudu sa posoljenom vodom da provri. Kuvajte kore za lazanju u vreloj vodi 8-10 minuta. Iscedite kore i operite hladnom vodom. U posu za mešanje kombinujte sir rikotu sa jajetom, preostalim peršunom i 1/2 kašičice soli.
Ugrejte rernu do 375 stepeni F (190 C).
Da biste sakupili, rasporedite 1 1/2 šolje bolonjeze sosa u dno pleha za pečenje. Poređajte 6 kora po dužini preko bolonjeze sosa. Pospite jednu polovinu od smese sa sirom rikota. Odozgo namaži jednom trećinom kriške sira mocarela, 1/2 šolje bolonjeze sosa iznad mocarele i pospite 1/4 šolje parmezana.
Ponovite slojeve, a odozgo namažite lazanju preostalom mocarelom i parmezanom.
Pokrijte folijom lazanju Bolonjeze da biste sprečili lepljenje, naprskajte foliju sprejem za kuvanje ili se uverite da folija ne dodiruje sir.
Pecite najbolju lazanju Bolonjeze u prethodno ugrejanoj rerni 25 minuta. Izvadite foliju i pecite dodatno 25 minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta pre serviranja.