Lazanja Bolonjeze

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
01/03/2017
"Ova lazanja nikako nije dijetalna, ali kad je spremite, pokupićete ovacije bez obzira na to."
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 366
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckane luk i šargarepu propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso, pa mešajte drvenom kašikom dok se meso ne razdvoji na sitne komade. Dodajte paradajz, bosiljak, so i biber. Ostavite da se krčka na tihoj vatri, sve dok se sos ne zgusne.

Kore za lazanju stavite u veliku šerpu sa više vode i malo ulja, pa sačekajte dok malo omekšaju, pritom vodite računa da se ne zalepe jedna za drugu.

Odvojite oko 50 g kačkavalja i u srednje veliku tepsiju već možete da ređate red sosa, zatim red kačkavalja, pa kore, sve dok ne potrošite sav materijal. Prvo ide red sosa, pa onda sve ostalo. Pecite na 220 stepeni nekih 15 minuta, zatim izvadite i posipajte kačkavaljem, pa vratite u rernu da se zapeče još 5 - 6 minuta.

Sa ovom količinom sastojaka možete napraviti 6 porcija.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar