Način pripreme
Rerna je na 180 stepeni.
Kobasicu isecite po dužini i izvadite nadev.
U šerpu stavite dve vrste mlevenog mesa i malo vode, promešajte dok se ne izmrvi. Dodajte iseckan luk, izgnječen beli luk, ostavite na umerenoj vatri dok voda potpuno ne ispaei i ostane na masti.
Dodajte šećer, iseckan bosiljak, komorač, suvi origano, biber i 1 supenu kašiku iseckanog peršuna. Dodajte sav paradajz, paradajz pastu, prelijte telećim bujonom i ostavite da se krčka na veoma slaboj vatri oko 2- 2 1/2 sata (od 9 stepeni, kuvajte između 2. i 3. stepena).
Kore za lazanje stavite u duboku šerpu i prelijte toplom vodom, dobro promešajte da se ne zalepe. Ostavite 30 minuta da odstoje. Izvadite ih i ostavite sa strane da se ohlade.
U posudi pomešajte rikotu, jaje, preostalu kašiku peršuna i muskantni oraščić. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Na dno dubokog pleha sipajte 3-4 supene kašike, oko 1/2 šolje smese sa mlevenim mesom. Odozgo dobro poređajte kore, popunite prazna mesta polovinama.
Razvucite 1/3 smese sa rikotom, odozgo poređajte kriške mocarele, prelijte nadevom sa mesom, pospite parmezanom i poređajte kore, prelijte delom nadeva od mesa, i tako dok ne potrošite sastojke. Pokrijte kriškama mocarele i obilno pospite parmezanom.
Tortu pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Izvadite iz rerne, skinite foliju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 25 minuta.
Ostavite da odstoji oko 20 minuta, servirajte.