Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem

Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
23/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
"Danas ćemo održati otvoreni čas na temu kako da napravimo ukusnu jagnjeću glavicu sa spanaćem i pirinčem, tako da svako sipa još"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glavica - 1 komad
  • spanać - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
  • luk - 1 glavica star ili vezica svež
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana - 1 izdašan0 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro jagnjeću glavicu. Stavite je u dovoljno veliku šerpu, pokrijte vodom. Dodajte kašiku soli i kašiku sirćeta.

Kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Ohladite jagnjeću glavicu i odvojte meso. Gotovi jagnjeći jezik oljuštite. Isecite na male parčiće.

U tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Zapržite na kratko isečen luk, dodajte pirinač i nastavite prženje još 5-6 minuta.

Stavite isečeno meso i sitno isečen spanać. Sipajte 3 šolje vode. Začinite izdašnim prstohvatom nane, prstohvatom bibera i solju. Poklopite posudu i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.

Servirajte jagnjeću glavicu sa spanaćem i pirinčem sa kašikom kiselog mleka!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: