Zapečena čorba sa lukom

24/01/2020
"Ovo je čorba zbog koje vredi da napravite da luka kod kuće "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk na polumesec. Poslite i izgnječite rukom.

U šerpi ugrejte jednu šolju za kafu maslinovog ulja. Stavite luk i pržite kratko.

Sipajte belo vino, sačekajte nekoliko minuta da alkohol ispari i pospite jednom supenom kašikom brašna. Promešajte.

Sipajte bujon od povrća, dodajte pavlaku, začinite bogatijim prstohvatom muskatnog oraščića. Poklopite posudu i kuvajte 25 minuta. Prepecite kriške starog hleba. Sipajte čorbu u posude.

Odozgo stavite po krišku prepečenog hleba i bilno izrendajte sir.

Zapecite supu od luka u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 5-6 minuta. Servirajte odmah!

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar