Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od belog luka»Španska čorba sa belim lukom bez mesa

Španska čorba sa belim lukom bez mesa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Španska čorba sa belim lukom bez mesa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Servirajte aromatičnu čorbu u posudicama sa kriškom kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 100 g, tvrd
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - sušeni, za posipanje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • bujon - 2 litra, teleći ili od povrća
  • jaja - 3 komada
  • hleb - 4 kriške
  • kumin - 2 prstohvata
  • biber - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk oljuštite i iseckajte na sitno. Stavite u posudu zejedno sa maslinovim uljem na 3-4 minuta dok ne postane zlatast, Važno je da ne dobije tamnu boju.

Dodajte alevu papriku i promešajte, kuvajte na niskoj temperaturu, da ne zagori. Dodajte bujon. Začinite biberom, solju i kuminom. Dodajte peršun i kuvajte ukusnu čorbu sa belim lukom 20 minuta.

Direktno u posudu razbijte jaja jedno za drugim i mešajte, da se stvore parčići. Narendajte pola kačkavalja. Drugi deo narendajte preko kriške hleba i zapecite u rerni.

Servirajte aromatičnu čorbu dodajući u svaku porciju krišku sa kačkavaljem.

Španska čorba sa belim lukom bez mesa koja zagreva dušu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: