Način pripreme
Riblje glave dobro operite, stavite ih u duboku šerpu i pokrijte ih hladnom vodom.
Dodajte kašičicu soli i kuvajte dok ne bude gotovo oko 30 minuta.
Procedite riblji bujon u drugu čistu šerpu i dodajte očišćene i na male kocke isečene krompir, šargarepu i luk.
Dodajte suvi selen, majčinu dušicu i ulje, kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne bude polu gotovo.
Dodajte opran i proceđen pirinač i unapred očišćeno meso od kostiju od glava riba, kuvajte dok ne budu gotovi pirinač i povrće.
Sklonite riblju čorbu sa vatre i dodajte isečen peršun u njega, promešajte i dovojte 1 šolju čorbe.
U posudi umutite jaje i dodajte kiselo mleko, promešajte i sipajte u tankom mlazu čorbu uz neprestano mešanje.
Sipajte gotovu zapršku u riblju čorbu, mešajte i ostavite deset minuta pod poklopcem da se izdinsta.
Servirajte vruću sa parčencetom limuna.