Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Retro riblja čorba

Retro riblja čorba

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Retro riblja čorba
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Riblja čorba kao nekada - ukus prošlosti nema analogiju"

Potrebni sastojci

  • riba - 2 glave od velikih komada, tolstolobik i šaran
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • selen - 1 kašičica, suvi
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • peršun - 3 - 4 struka
  • zaprška
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Riblje glave dobro operite, stavite ih u duboku šerpu i pokrijte ih hladnom vodom.

Dodajte kašičicu soli i kuvajte dok ne bude gotovo oko 30 minuta.

Procedite riblji bujon u drugu čistu šerpu i dodajte očišćene i na male kocke isečene krompir, šargarepu i luk.

Dodajte suvi selen, majčinu dušicu i ulje, kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne bude polu gotovo.

Dodajte opran i proceđen pirinač i unapred očišćeno meso od kostiju od glava riba, kuvajte dok ne budu gotovi pirinač i povrće.

Sklonite riblju čorbu sa vatre i dodajte isečen peršun u njega, promešajte i dovojte 1 šolju čorbe.

U posudi umutite jaje i dodajte kiselo mleko, promešajte i sipajte u tankom mlazu čorbu uz neprestano mešanje.

Sipajte gotovu zapršku u riblju čorbu, mešajte i ostavite deset minuta pod poklopcem da se izdinsta.

Servirajte vruću sa parčencetom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: