Rižoto Polo

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Rižoto Polo
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Volimo Italiju i njen rižoto, ne znamo za vas, ali mi maštamo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 190 g, Arborio
  • pileće grudi - 1 komad
  • parmezan - 60 g
  • šalot luk - 2 komada
  • beli luk - 2 mala čena
  • salsa od paradajza - 3 - 4 supene kašike
  • belo vino - 80 ml
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • maslac - 20 g
  • biber - za posipanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi skuvamo da budu gotove, bujon procedimo i sačuvamo. Količina treba da bude oko 500 ml, ali sačuvajte više za svaki slučaj.

Luk šalot i beli luk iseckajte i proržite 3-4 minuta u maslinovom ulju na umerneoj vatri.

Sipajte pirinač i mešajte da se lepo zarpži.

Sipajte vino, stavite salsu od paradjza i dinstajte 1-2 minuta, nakon toga skinite poklopca.

Sipajte bujon u delovima - još topao. Mešajte neprestano, dok se ne upije jedan deo ečnosti, nemojte sipati drugi.

Da bi se pirinač skuvao al dente, potrebno je 12-13 minuta, ali ako volite da bude mekši, produžite vreme, nemojte preterivati.

Na kraju stavite maslac, so po ukusu, polovinu parmezana - mlevenog ili rendanog i piletinu, isečenu na male komade. Mešajte rižoto još minut i rasporedite u dve porcije.

Servirajte tako što ćete posuti rižoto sa piletinom sveže samlevenim biberom i preostalim parmezanom.

Prijatno!

Rižoto Polo možete kombinovati i sa pečurkama ili drugim povrćem, jedini uslov je da obavezno ima piletine-

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: