Način pripreme
Pileće grudi skuvamo da budu gotove, bujon procedimo i sačuvamo. Količina treba da bude oko 500 ml, ali sačuvajte više za svaki slučaj.
Luk šalot i beli luk iseckajte i proržite 3-4 minuta u maslinovom ulju na umerneoj vatri.
Sipajte pirinač i mešajte da se lepo zarpži.
Sipajte vino, stavite salsu od paradjza i dinstajte 1-2 minuta, nakon toga skinite poklopca.
Sipajte bujon u delovima - još topao. Mešajte neprestano, dok se ne upije jedan deo ečnosti, nemojte sipati drugi.
Da bi se pirinač skuvao al dente, potrebno je 12-13 minuta, ali ako volite da bude mekši, produžite vreme, nemojte preterivati.
Na kraju stavite maslac, so po ukusu, polovinu parmezana - mlevenog ili rendanog i piletinu, isečenu na male komade. Mešajte rižoto još minut i rasporedite u dve porcije.
Servirajte tako što ćete posuti rižoto sa piletinom sveže samlevenim biberom i preostalim parmezanom.
Prijatno!
Rižoto Polo možete kombinovati i sa pečurkama ili drugim povrćem, jedini uslov je da obavezno ima piletine-