Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od kestena sa rumom

Krem od kestena sa rumom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krem od kestena sa rumom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Kada jesen crta boje po drveću svojom četkom, vreme je da uživate u ovom magično ukusnom kremu"

Potrebni sastojci

  • kesten - 250 g
  • pavlaka - 200 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • rum - 6 - 7 supenih kašika, taman
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • anis - 1 supena kašika
  • piškote - 5 kom.
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite kestenje mlakom vodom. Oštrim nožem napravite proreze po površini.

Stavite kestenje u šerpu i sipajte hladnu vodu, oko 3 prsta iznad. Dodajte lovorov list i jednu supenu kašiku semena anisa.

Stavite šerpu na vatru i kuvajte 30 minuta nakon što voda provri.

Ostavite kestenje da se ohladi, nakon toga ih oljuštite.

Stavite ih u blender, dodajte jednu vanilu i 4 supene kašike tamnog ruma i šećer, sameljite na pire. Umutite pavlaku na čvrst krem.

U kesten pire dodajte malo od pavlake i mešajte kašikom dok se krem od kesetena ne homogenizuje.

Izmrvite piškote, prelijte preostalim rumom.

U odgovarjauće čaše ili posude stavite izmrvljeni keks, odozgo sipajte od krema.

Pospire gorkim kakaom i stavite po nekoliko piškota sa strane. Ostavite krem od kestena sa rumom da se ohladi dva sata u frižideru!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: