Način pripreme
Potopite leblebije u hladnu vodu na 24 sata. Operite i sipajte hladnu vodu. Isecite šargarepu, celer i luk. Stavite povrće u leblebije, dodajte grančicu ruzmarina i ceo čen belog luka.
Kuvajte dok leblebija ne omekša. Oljuštite i očistite od semenki 3-4 komada paradajza. Isecite ih na male komade. U tiganju ugrejte maslinovo ulje.
Stavite isečeni paradajz i dve supene kašike koncentrata paradajza. Začinite solju i prstohvatom šećera. Pržite oko 10 minuta. Sipajte zaprženi paradajz u leblebije i kuvajte još 10 minuta.
Servirajte ovu marokansku paradajz čorbu sa leblebijama toplu, sa isečenim kuvanim jajima.
Neka vam je slatko!
Napomena: Možete koristiti kuvanu leblebiju iz konzerve. U tom slučaju dinstajte šargarepu, celer, luk, beli luk i ruzmarin u maslinovom ulju dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte isečeni paradajz i nastavite da kuvate još oko 10 minuta. Dodajte oprane leblebije, sipajte malo tople vode i stavite da provri paradajz čorba.