Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa pestom od tikvica

Pica sa pestom od tikvica

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pica sa pestom od tikvica
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Za sve koji vole italijansku kuhinju, a i za sve ostale - sigurno ćete postati njeni ljubitelji, čim probate ovu picu sa pestom od tikvica"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • voda - 180 ml
  • kvasac u kocki - 8 g
  • so - 1 kašičica, ravna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • šećer - prstohvat
  • z garniranje
  • pesto od tikvica - 100 g
  • mocarela - 125 g
  • paradajz - 4 komada, vrsta pikadili ili čeri
  • masline - šaka
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu prosejte brašno. Rastvorite kvasac u toploj vodi sa prstohvatom šećera. Sipajte ga u brašno, dodajte maslinovo ulje i počnite da mesite.

Kada se brašno oblikuje, u testo stavite so. Nastavite da mesite još oko 10 minuta.

Gotovo testo za picu stavite u nabrašnjenu posudu, namažite ga maslinovim uljem i pokrijte perčetom najlona i krpom.

Ostavite posudu na toplom, dok testo ne udvostruči svoju zapreminu.

Prebacite naraslo testo na nabrašnjenu površinu. Razvijte u krug.

Namažite pesto tikvicama, iskidajte mocarelu i stavite je preko pesta, poređajte krugove paradajza i masline.

Pecite picu na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 8-10 minuta.

Nek vam je slatka ova pica sa pestom od tikvica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: