Keks od bundeve

JoanaJoana
Kuvar
29362581149
Keks od bundeve
Fotografije: Joana
1 / 3
29/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Tanjir pun ukusnog keksa od bundeve - dođi i uzmi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • bundeva - 150 g, prethodno ispečena sa medom
  • ovsene pahuljice - 20 g
  • laneno seme - 20 g, namrvljeno
  • urme - 40 g
  • javorov sirup - 30 g (ili drugi zaslađivač po izboru)
  • cimet
  • đumbir - u prahu, po ukusu
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja.

U drugoj posudici izgnječite bundevu i dodajte je u umućena jaja.

Isecite urme na male parčiće i dodajte ih sa ostalim sastojcima.

Promešajte dobro i u posudi za pečenje oblikujte keks od dobijene smese.

Pecite keks sa bundevom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Nakon što je gotov i ohlađen, keks od bundeve možete da ga dekorišete sastojcima po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Probam cim stignu bundeve,obožavam ih
10.08.2022 21:43
Korisnik#308162
Korisnik#308162
Deluju super! Da li su mekani nakon pecenja?
30.11.2021 08:41