Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Mekani nutela keks sa kremom od bundeve i čokolade

Mekani nutela keks sa kremom od bundeve i čokolade

DianaDiana
Šegrt
2638311
Mekani nutela keks sa kremom od bundeve i čokolade
Fotografije: Diana
1 / 2
12/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"I da pojedemo... mega ukusan keks sa čokoladom! Sjajan je!"

Potrebni sastojci

  • Za keks
  • maslac - 80 g, meki
  • mast - 70 g
  • šećer - 3/4 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • tečna čokolada - 100 g, nutela
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 3/4 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 2 kašike
  • Za krem
  • krem sir - 110 g
  • tečna čokolada - 100 g, nutela
  • bundeva - 50 g, skuvana, pretvorena u pire i dobro oceđena
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite dobro maslac, mast i šećer. Kada se dobije kremasta smesa dodajte kakao i tečnu čokoladu. Ponovo promešajte. Dodajte jaja, jedno po jedno i sveže mleko i mutite u homogenu smesu.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju i dodajte u čokoladnu smesu. Mešajte, ali ne kontinuirano, već samo da se pomešaju satojci. Ako je neophodno dodajte još malo brašna, ali ne preterujte, treba da dobijete lepljivo testo, Ostavite ga da se stegne u frižideru oko sat.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pokrijte veliku posudu sa papirom za pečenje. Od ohlađenog testa oformite loptice veličine oraha, poređajte ih na odstojanju jedno od drugog u posudu za pečenje. Pecite oko 8 minuta i ohladite.

Napravite krem mešajući i muteći sve sastojke. Slepite njime kolače dva po dva. Ostavite u frižideru da odstoje bar 30 minuta, da se krem stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: