Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Božićna torta sa pudingom i pavlakom

Božićna torta sa pudingom i pavlakom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Božićna torta sa pudingom i pavlakom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
30/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Ova torta ima sve što je potrebno za savršen desert - čokoladu, šlag, puding, nežan krem i prstohvat ljubavi, neka vam je slatko kada jedete"

Potrebni sastojci

  • jaaj - 5 komada
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • kafa - 1 supena kašika, kuvana
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 450 g
  • kiselo mleo - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sirup
  • sveže mleko - 1 šolja za kafu, 150 ml
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • krem
  • puding - 1 paket za kuvanje
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maslac - 1 supena kašika
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • šlag - 200 ml
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
  • esencija - od pomorandže
  • lešnici - 1 šolja, sitni
  • šećerne zvezde
  • glazura - 1 paket, gotova, mlečna, dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Kora je odlična, baš za tortu prečnika 26 cm.

Mutimo mikserom jaja i šećer. Dodajemo kiselo mleko, kuvanu kafu, vanilu i ulje. Mutimo još malo i na kraju sipamo brašno, prosejano sa praškom za pecivo.

Sipamo u delovima, do potrebne gustine. U kalup prečnika 26 cm, na papir sipamo testo. I pečemo u ugrejnoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta, da štapić izađe suv. I ivadimo da se ohladi naša kora za tortu.

Pomešamo sa toplim svežim mlekom sa šećerom i mutimo dok se ne rastopi, na kraju dodajemo 1 kašičicu esencije od pomorandže. Pripremamo krem za torte, ugrevamo sveže mleko sa šećerom, dodajemo rastvoren puding od vanile sa malo vode i sipamo u tople mleko.

Kuvajte na tihoj vatri da se zugsne, mešajte žicom da ne zagori. Skinite krem, prebacite u posudu, dodjate maslac da se rastopi. Pokrijte folijom, ostavite na hladnom mestu.

Umutite tečnu pavlaku sa tečnom čokoladom na krem, dodajte kiselu pavlaku. Pomešajte puding sa kremom od pavlake i sastavite tortu.

Koru poravnajte reckastim nožem odozgo, isecčke jedite, podelite na tri jednake kore. U kalup poređajte koru, prelive lagano uz pomoć kašik, krem, kora, sirup i na kraju krem.

Ostavljamo tortu od pavlake da se stegne u frižideru. Skidamo obruč, ivice posipamo mlevenim lešnicima. U posudu sa toplom vodom stavljamo paket glazure da omekša 10 minuta. Vadimo paket iz tople vode i osušimo.

Odsečemo pod uglom i sa njim prelivamo tortu i namažemo četkom. Brzo se steže, radite brzo. Na traku papira za pečenje, četkom od rastopljene glazure oblikujte tri jelkice i odozgo pospote zvezdicama.

Kad se stegnu, sa njima ukrasite tortu i popsite belim kokosovim brašnom! Servirjate našu božićnu tortu sa pavlakom i pudingom za praznik. Sočna i veoma ukusna! Srećan Božić!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: