Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Parfe»Parfe sa bundevom i sitnim sirom

Parfe sa bundevom i sitnim sirom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Parfe sa bundevom i sitnim sirom
Fotografije: Kulinarna mreja
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Svaki zalogaj ovog parfea sa bundevom se topi u ustima, toliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • sitan sir - 300 g
  • krem sir - 125 g
  • želatin - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 - 2 komada
  • orasi - za posipanje
  • čokolada - crna, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo bundevu na pari. Ostavimo je da se ohladi i pasiramo je ručnim mikserom.

Dodajemo sam sitan sir, krem sir, vanilu i šećer.

Ponovo pasiramo dok ne dobijemo homgenu smesu.

Želatin pripremamo prema uputstvu na pakovanju. Dodajemo ga u smesu od bundeve za parfe i dobro promešamo.

Gotovu smesu sipamo u kalup sa prstenom (18 cm).

Stavimo sam u frižider na nekoliko sati da se stegne i da se želira (4 sata).

Sklonimo prsten, pospemo mlevenim orasima i narendanom crnom čokoladom.

Dobija se sjajan parfe sa bundevom i sitnim sirom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: