Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Rolnice od brancina sa nadevom od povrća

Rolnice od brancina sa nadevom od povrća

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Rolnice od brancina sa nadevom od povrća
Fotografije: Yordanka Kovacheva
10 / 11
02/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Riblje rolnice od brancina sa sjajnim nadevom od povrća - jelo koje zasužuje našu visoku ocenu"

Potrebni sastojci

  • brancin - 3 cela komada, očišćeni fileti sa kožom, 400 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 3 prstohvata ili po ukusu
  • peršun - sušen, za posipanje (ili estragon)
  • Nadev od povrća
  • tikvice - 180 - 200 g, očišćene, sa kožom
  • paradajz - 1 komad
  • zelene paprike - 50 g
  • crvene paprike - 50 g
  • luk - 100 - 110 g (1/2 glavice)
  • beli luk - 1 veliki čen
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite filete od celih brancina, operite i osušite, nakon toga natrljajte solju i biberom.

Za nadev od povrće isecite luk na krupni, beli luk i paprike i dinstajte pod poklopcem u maslinovom ulju na slaboj do umerenoj vatri 10 minuta ili dok dobro ne omekšaju.

Dodajte tikvice i paradajz, so i šećer i kuvajte još 20 minuta uz često mešanje.

Uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni.

Stavite riblje filete na ravnu površinu kožom nadole. U centar svakog stavite po dve pune kašike povrća i uvijte riblje rolnice.

Prebacite pažljivo rolnice od brancina u posudu za pečenje podmazanu sa dve kašike maslinovog ulja, možete da stavite odozdo i papir za pečenje da budete sigurni da se kožica neće zalepiti. Pospite preostalim maslinovim uljem i sušenim začinima - peršunom, estragonom ili drugim vašim omiljenim.

Pecite dok meso ne izgubi prozračni odsjaj - oko 15 minuta i servirajte ribu toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: