Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Bezglutenski pileći frikase

Bezglutenski pileći frikase

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Bezglutenski pileći frikase
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Raskoš u tanjiru - ovo su jedine reči koje smo uspeli da nađemo za bezglutenski pileći frikase, koji su naše oči videle"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • pirinčano brašno - 3 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašika
  • žumance - 1 komad
  • biber - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • so
  • sok od limuna - 3 - 4 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite polovinu pileta u porcije. Stavite meso u šerpu i sipajte oko litar i po vode.

Dodajte glavicu luka, šargarepu i struk celera isečene na krupno. Stavite da provri i skidajte penu rešetkastom kašikom. Posolite i skuvajte dok meso ne omekša.

U drugu šerpu sipajte šolju maslinovog ulja. Dodajte pirinčano brašno i odmah sipajte kutlaču bujona.

Mešajte energični žičanom mutilicom dok se smesa ne homogenizuje. Sipajte bujon do željene gusstine i dodajte meso. Možete da ga odvojite od kostiju.

Kuvajte frikase oko 10 minuta mešajući često i ako je neophodno dolijte bujon.

Umutite jedno žumance sa 3 kašike kiselog mleka. Sipajte zapršku u kipući frikase.

Ostavite da provri i sklonite sa ringle. Začinite sa nekoliko kapi soka od limuna. Pri serviranju pospite prstohvatom bibera.

Bezglutenski pileći frikase postaje mnogo ukusan zbog meke i nežne konzistencije i lako se usvaja.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: