Način pripreme
Isecite polovinu pileta u porcije. Stavite meso u šerpu i sipajte oko litar i po vode.
Dodajte glavicu luka, šargarepu i struk celera isečene na krupno. Stavite da provri i skidajte penu rešetkastom kašikom. Posolite i skuvajte dok meso ne omekša.
U drugu šerpu sipajte šolju maslinovog ulja. Dodajte pirinčano brašno i odmah sipajte kutlaču bujona.
Mešajte energični žičanom mutilicom dok se smesa ne homogenizuje. Sipajte bujon do željene gusstine i dodajte meso. Možete da ga odvojite od kostiju.
Kuvajte frikase oko 10 minuta mešajući često i ako je neophodno dolijte bujon.
Umutite jedno žumance sa 3 kašike kiselog mleka. Sipajte zapršku u kipući frikase.
Ostavite da provri i sklonite sa ringle. Začinite sa nekoliko kapi soka od limuna. Pri serviranju pospite prstohvatom bibera.
Bezglutenski pileći frikase postaje mnogo ukusan zbog meke i nežne konzistencije i lako se usvaja.
Nek vam je slatko!