Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pohovani ćureći bataci

Pohovani ćureći bataci

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Pohovani ćureći bataci
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
06/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Pivsko meze ili glavno jelo, vi izaberite, od nas imate recept za pohovane ćureće batake"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • brašno od spelte - 1 kašika
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • kari - 1/4 kašičice
  • brašno od belog luka - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • so
  • mešani biber - 3 prstohvaa (beli, zeleni i crveni)
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se veoma dobro operu i stavljaju se u šerpu.

Prelivaju se vodom i dodaje se na krupno namrvljem lovorov list i so.

Bataci se kuvaju 60 minuta na umerenoj vatri, a pvoremeno se otklanaj pena.

Nakon što se skuvaju, bataci se izvade i ostavljaju da se ohladi.

Nakon što se ohlade, sklanja se koža i pažljivo se odvaja meso od kostiju, a ne treba da se iskida na sitne parčiće. Sklanjaju se sve kosti sa mesa.

Jaja se umute u penu.

Dodaje se speltino i kukuruzno brašno.

Meša se veoma dobro dok se ne dobije homogena smesa.

Dodaje se kari, brašno od belog luka, panagjurska so, so i miks bibera.

Meša se dok se ne dobije gusta kaša.

Parčići mesa se prelivaju kašom i uvaljaju se veoma dobro.

Pohovani zalogaji se ostavljaju 10 minuta u kaši.

Svako parče pohovane ćuretine se vadi iz kaše i prži se u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasto.

Servirajte pohovane ćureće batake sa odgovarajućim sosom ili garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: