Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Sjajan čizkejk sa mangom i belim vinom

Sjajan čizkejk sa mangom i belim vinom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Sjajan čizkejk sa mangom i belim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Obožavamo voćni čizkejk ali ni smo ni pretpostavljali da će sa mangom ispasti toliko ukusan, priznajemo"

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • keks - 200 g, čajni
  • brašno - 30 g, bademovo
  • maslac - 130 g
  • Za krem
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 100 - 120 g
  • bela čokolada - 100 g
  • maslac - 30 g
  • Za preliv
  • mango - jedan srednje velki
  • voda - 300 ml
  • belo vino - 100 ml, aromatično
  • želatin - 1 pakovanje
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo osnovu čizkejka tako što sameljemo keks i promešamo ga sa istopljenim maslac i brašnom od badema.

U kalup sa dnom koje se skida prečnika 24 cm, sipamo smesu i dobro pritiskamo. Stavljamo u frižider da se stegne.

Za krem topimo maslac i čokoladu, mešamo dobro dok čokolada ne upije maslac.

Umutimo tečnu pavlaku sa jednom kesicom vanile i oko 100-120 g, šećera.

Čim se umuti da se pojavi čvrsti vrhovi, dodajemo i ohlađenu čokoladnu smesu.

Dodajemo takođe maskarpone i kiselu pavlaku, mutimo kratko i sipamo preko osnove od keksa.

Zagladimo i ponovo u frižider.

Pozabavimo se prelivom.

Pomešamo šećer, vodu i vino i stavljamo da se šećer istopi na ringli.

Čim provir i vri 2-3 minuta, dodajemo oljušten i na male kocke isečen mango.

Kuvamo ne više od 2-3 minuta, dodajemo kesicu želatina, prethodno natopljenog u 6 kašika hladne vode.

Obavezno treba da sklonimo smesu sa ringle.

Mešamo dok se želatin ne istopi, ohladimo i sipamo preko krema.

Stoji ponovo u frižideru oko 8 sati ili jednu noć pre sečenja, oslobađamo do obruča i serviramo!

Sjajan čizkejk sa mangom i belim vinom, nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: