Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice sa mlevenim mesom i heljdom

Punjene tikvice sa mlevenim mesom i heljdom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78216k953
Punjene tikvice sa mlevenim mesom i heljdom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
04/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Mnogo ukusnih stvari na jednom mestu za nadev, sa ovim odličnim tikvicama, pogledajte ih"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, velike, oko 450 g svaka
  • mleveno meso - 150 - 160 g
  • heljda - 90 - 100
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, srednja
  • aleva paprika - 1 - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - 2 - 3 prstohvata
  • peršun - 1 supena kašika iseckan + za posipanje
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike za prženje + za posipanje tikvica4
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odsecite ivice tikvica, operite ih, nemojte ih ljuštiti, poprečno isecite na panjiće dužine oko 4.5-5 cm.

2. Izvadite unutrašnjost, ostavite malo po ivicama i na dnu, posolite, pospite maslinovim uljem i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni na oko 25 minuta.

3. Za to vreme iseckajte luk i izvađenu unutrašnjost tikvica, a šargarepu, paradajz i beli luk oljuštite i izrendajte.

Stavite heljdu da se kuva prema uputstvi na pakovanju.

4. Ugrejte maslinovo ulje i prvo propržite luk dok ne dobije lepu boju, nakon toga stavite drugo povrće i kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte mleveno meso i malo vode i mešajte dok ne dobijete mrvice. Začinite solju, peršunom, biberom, alevom papriko i majčinom dušicom.

5. Polugotove punjene tikvice izvadite iz rerne.

6. Pomešajte mleveno meso sa kuvanom i oceđenom heljdom i sa ovim nadevom napunite panjiće. Vratite ponovo u rernu na oko 15 minuta.

Servirajte punjene tikvice sa mlevenim mesom i heljdom tople!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: