Punjene tikvice sa mlevenim mesom i paradajzom

09/07/2018
"U sezoni tikvica sa vama delimo naš omiljeni recept i mnogo puta proverene recepte sa tikvicama A ovaj je direktno u top 5 "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano525
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada
  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • za paradajz sos
  • paradajz - 5 komada, sveži
  • beli luk - 1 čen
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje
  • voda
  • krompir - 1 - 2 komada, veličine kao i otvor na tikvicama, isečen na kockice
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite tikvice po sredini. Ako su manje dodajte više tikvica i odsecite tanki deo tikvice (da biste moglu da napunite deblji deo i da stavite više nadeva).

Izvadite unutrašnjost. Pomešajte sirovo mleveno meso sa nekuvanim prinčem i začinima. Dobro pomešajte smesu, kao za ćufte.

Napunite tikvice i poređajte u pleh za pečenje. Zatvorite otvor krugom krompira. Pripremite sos od paradajza tako što izrendate paradajz i pomešate ga sa vodom i začinima.

Treba da ima dovoljno tečsti da bi se pirinač skuvao. Sipajte sos oko pleha. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Ako je potrebno možete dodati vodu prilikom pečenja, ako ispari i ako je nema dovoljno.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar