Način pripreme
Rastvaramo kvasac u jednoj posudi sa medom u mlakoj vodi i jednom špakom brašna. Ostavljamo sa strane na 15 minuta da se aktivira kvasac.
Nakon toga u velikoj posudi prosejemo brašno i pravimo rupu u sredini. U nju stavljamo so, toplo mleko, ulje, jaja, koja smo prethodno umutili i na kraju kvasac. Mesimo meko testo. Nakon toga pokrivamo krpom i ostavljamo jedan sat.
Za nadev u tiganj stavljamo malo maslinovog ulja, zapržimo mladi luk. Nakon toga dodajemo spanać + 50 ml vode. Ostavljamo da omekša spanać oko 15-20 minuta.
Dodajemo začine. Sklanjamo tiganj sa ringle i stavljamo sir. Mešamo i ostavljamo sa strane da se ohladi.
Razvijamo jednu koru dužine 60 cm i širine 35 cm. Sečemo na lente po celoj širini (vidite slike). Sa donje stane gde nije isečena stavljamo spanać i preostalo rasprskamo gore po lentama.
Uvijamo u rolat. U kalup za kolač stavljamo papir za pečenje, stavljamo puž pogaču, pokrivamo i ostavljamo 15 minuta da odstoji.
Nakon toga mažemo pogaču žumancem.
Pečemo puž pogaču sa spanaćem i sirom u prehtodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotova - zavisi od vaše rerne.