Način pripreme
Iseckajte luk i beli luk i stavite ih da se zaprže u maslinovom ulju na umerenoj vatri sa prstohvatom soli.
Na susednu ringlu stavite da provri voda za testeninu na jakoj vatri.
Kada luk omekša i počne da dobija preplanulost dodajte mu čorizo, samleven skoro u mleveno meso (sačuvajte malo za ukras). Promešajte kratko da se zaprži i stavite pečurke, iseckane na sitno.
Sipajte paradajz pire, stavite origano, so, šećer i biber i kvuajte na slaboj do umerenoj vatri.
Za to vreme voda za testeninu je provrela, zato sipajte rigatone sa prstohvatom soli i kuvajte dok ne bude gotovo al dente. Samo tokom prvog minuta ih mešajte, da se na zalepe.
Ako se sos na drugoj ringli previše zgusne stavite mu kutlaču vode u kojoj vri pasta.
Rigatone gotove al dente prebacite u sos sa malo njihove vode i mešajte dobro da upiju.
Narendajte parmezan u njih i provrtite nekoliko puta tiganjem da se stopi sa svim ostalim.
Ne stavljamo više parmezana, već posipamo mocarelom - zrelom, ne svežom. To radimo jer je ukus koji daje čorizo jak u nije potrebna druga dominirajuća aroma.
Raspodelite rigatone sa čorizom i lisičarkama u porcije i pre nego što servirate, pospite mocarelom.
Prijatno!