Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rigatoni sa čorziom i lisičarkama

Rigatoni sa čorziom i lisičarkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Rigatoni sa čorziom i lisičarkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Porcija rigatona sa čorizom i lisičarkama, molim - neka bude veća"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 260 - 270 g
  • pečurke - oko 100 g, marinirane lisičarke
  • čorizo - 60 g, srednje zreli
  • paradajz pire - 300 - 350 g
  • luk - 1/2 glavice, 110 g
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 1 kašičica, izvršita, sušena
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • parmezan - 30 - 40 g
  • mocarela - 100 g, zrela, narendana
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk i stavite ih da se zaprže u maslinovom ulju na umerenoj vatri sa prstohvatom soli.

Na susednu ringlu stavite da provri voda za testeninu na jakoj vatri.

Kada luk omekša i počne da dobija preplanulost dodajte mu čorizo, samleven skoro u mleveno meso (sačuvajte malo za ukras). Promešajte kratko da se zaprži i stavite pečurke, iseckane na sitno.

Sipajte paradajz pire, stavite origano, so, šećer i biber i kvuajte na slaboj do umerenoj vatri.

Za to vreme voda za testeninu je provrela, zato sipajte rigatone sa prstohvatom soli i kuvajte dok ne bude gotovo al dente. Samo tokom prvog minuta ih mešajte, da se na zalepe.

Ako se sos na drugoj ringli previše zgusne stavite mu kutlaču vode u kojoj vri pasta.

Rigatone gotove al dente prebacite u sos sa malo njihove vode i mešajte dobro da upiju.

Narendajte parmezan u njih i provrtite nekoliko puta tiganjem da se stopi sa svim ostalim.

Ne stavljamo više parmezana, već posipamo mocarelom - zrelom, ne svežom. To radimo jer je ukus koji daje čorizo jak u nije potrebna druga dominirajuća aroma.

Raspodelite rigatone sa čorizom i lisičarkama u porcije i pre nego što servirate, pospite mocarelom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: