Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Mesni rolat sa palačinkama

Mesni rolat sa palačinkama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Mesni rolat sa palačinkama
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ne odbijamo nijedan rolat od mesa, da znate"

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • mešano mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • prezla - 3 kašike
  • soda bikarbona - 2 kašičica
  • so - po ukusu
  • univerzalni začin - po ukusu
  • za palačinke
  • jaja - 2 komada
  • mleko - 100 ml
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - po potrebi
  • ostalo
  • viršle - 4 komada
  • za premazivanje rolata
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za palačinke: Ručnom žicom za mućenje umutiti jaja, mleko, ulje i brašno (brašno dodavati koliko je potrebno, da smesa dobije gustinu kao za standardne palačinke), pa ispeći 4 palačinke. Ostaviti ih da se ohlade.

Za to vreme pripremiti rolat: U dublju posudu staviti mleveno meso, dodati jaje, sitno seckan crni luk. Zatim umešati prezle, sodu bikarbonu, posoliti i umešati univerzalni začin. Rukama dobro umesiti smesu.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela. Dlanovima rastanjiti, formirajući oblik pravougaonika. Preko smese od mlevenog mesa staviti 2 palačinke, preko palačinki poređati 2 viršle. Postupak ponoviti i sa drugim delom.

Uviti u rolate.

Pleh obložiti pek-papirom, poređati rolate i premazati ih umućenim žumancetom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako rolati ne bi goreli).

Gotove rolate izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Rolate seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: