Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolnice»Svinjske rolnice u sosu od piva

Svinjske rolnice u sosu od piva

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Svinjske rolnice u sosu od piva
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
3
"Pitanje dobrog ukusa je da spremite i servirate ove svinjske rolnice veličanstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • svinjski kontra file - 450 - 500 g
  • šalot - 3 komada
  • pečurke - 150 g, malem azijske, Enoki ili po izboru
  • pivo - 1 konzerva, 330 ml
  • maslac - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • brašno - 1 kašika, izvršita
  • biber - po ukusu, sveže mleven
  • ruzmarin - 2 - 3 prstohvata, sušen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite fino (4 mm) svinjski kontrafile. Svaki filet raširite oklagijom, ne koristeči preterano jak pirtisak, krhki su i lago se šire. Tako, osim što će biti krhkiji, povećaće im se i površina.

2. Očistite i isecite pečurke na sitno. Posolite i promešajte sa malo maslonovog ulja polovinu njih.

3. Raširene svinjske karee pospite sveže mlevenim biberom, stavljajte nadev od pečuraka, uvijajte čvrsto u rolat i u dva kraja na svaki probodite čačkalicu.

4. Zagrejte maslac sa preostalim maslinovim uljem i zapecite kratko na jakoj vatri rolnice sa svih strana osim one sa koje štrče čačkalice,

Izvadite ih u tanjir i na njihovo mesto stavite da se zapži luk dok ne omekša (sitno iseckan). Dodajte preostale pečurke, so i ruzmarin i kuvajte dva minuta.

5. Sipajte brašno i mešajte oko 1 minuta, nakon toga sipajte u porcijama pivo uz neprestano mešanje.

6. Vratite svinjske rolnice u sos i kuvajte 2 minuta uz otvoren poklopac da ispari alkohol. Nakon toga poklopite posudu još nekoliko minuta, tako da se od toplote skuvaju potpuno i odozgo, tamo gde štrči čačkalica.

Ovaj tip mesa nema potrebu za dugom termičkom obradom jer ima malo masnoća i može da postane suvo.

Serviraje svinjske rolnice sa sosom od piva tople, prethodno izvadivši čačkalice. Po želji pospite svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: