Krompir sote Džejmija Olivera

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
15/02/2020
"Lekcija Džejmija Olivera - kako da spremite najukusnije krompiriće sote "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano736
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Krompir oljuštite, isecite na krupno i skuvajte ga u posoljenoj vodi, tako da je skoro gotov, ne prekuvan, da se ne raspadnu parčići.

Postoje vrste koje su krhkije, i da biste izbegli gubljenje oblika, imate opciju da ih skuvate cele i posle oljuštite i isečete.

2. Zagrejte maslinovo ulje i malo maslaca u širokom tiganju, stavite krompir u jedan sloj i sotrirajte ne mešajući.

Da biste ga okrenuli, pravite pokrete slične pri okretanju palačinki.

3. Kada krompir sote počne da postaje zlazast, stavite ostatak maslaca, a nakon par sekundi - i beli luk, isečen na tanke kriške.

Kuvajte do ravnomerne preplanulosti, stavite začine u krompriće Džejmija Olivera i ponovo promešajte na gore napomenut način.

4. Aromatične krompiriće sote Džejmija Olivera servirajte tople sa omiljenim sosom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar