Nežni rižoto sa pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
17/02/2020
"Rižoto sa pečurkama - nežna tekstura i neodoljiv ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje24 min.
Ukupno39 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 634
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite bujon na ringlu na minimalnu vatru i održavajte ga vrućim. Očistite pečurke vlažnom krpom i specijalnim nožem.

2. Iseckajte luk šalot i zapržite u maslinovom ulju sa prstohvatom soli, dok ne postane prozračan - oko 3 minuta.

3. Sipajte pirinač i mešajte još 3 minuta da se dobro zaprži. Dodajte vino i kuvajte 2 minuta,

4 Sipajte vrući bujon iz nekoliko puta, a pre nego što sipate sledeću prociju, prethodna treba da se upila potpuno. Mešajte sve vreme. Pre nego što stavite poslednju porciju dodajte pečurke - isečene. Ceo proces će vam oduzeti 15-16 minuta, da bi pirinač ostao al dente, obavijen u kremastim sosom.

5. Stavite u rižoto maslac i polovinu i malo više narendanog parmezana. Promešajte kratko da se istopi i sve se stopi. Ako je potrebno posolite nežni rižoto sa pečurkama.

6. Servirajte nežni rižoto od pečuraka posut preostalim parmezanom, iseckanim peršunom i prstohvatom sveže mlevenog bibera.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar