Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pečena piletina sa topljenim sirom i krastavčićima

Pečena piletina sa topljenim sirom i krastavčićima

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Pečena piletina sa topljenim sirom i krastavčićima
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Pečeno pileće meso sa topljenim sirom i krastavčićima - servirajte sa osmehom i ljubavlju za još bolji ukus"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2, 5 kg, od bataka
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • beli luk - 4 čena
  • topljeni sir - 200 g
  • so
  • ulje - 2 kašike, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Spremaju se pileće šnice od bataka. Ako su sa kožom, ona se odstranjuje (po želji).

U posudi za pečenje se posipaju solju i raspoređuju se ravnomerno, mažu se dobro rukama.

Kiseli krastavčići se iseku na sitne kockice.

Beli luk se oljušti i iseče na kriške. Topljeni sir se takođe iseče na kriške.

U vatrostalu posudu počinje da se ređa red šnicli, red kiselih krastavčića, belog luka i topljenog sira.

Ponovo red sira, red kiselih krastavčića, beli luk i topljeni sir.

Tako ređajte dok se ne potroše sastojci, a skroz odozgo završite pilećim šniclama i sa malo topljenog sira.

Dodaje se ulje (može da se preskoči, ako ostavite kožu šniclama) i oko 1 šolja vode. Poklapa se poklopcem i stavlja se da se peče oko 2 i po sata.

Na svakih 50 minuta se menja mesto šniclama, da mogu sve da se izdinstaju i zapeku, a već pri prvoj zameni se slanja poklopac vatrostalne posude.

Dobija se veoma ukusna i sočna pečena piletina sa topljenim sirom i krastavčićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: