Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina sa topljenim sirom i maslinama

Piletina sa topljenim sirom i maslinama

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139372k33
Piletina sa topljenim sirom i maslinama
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 2
03/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
6 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
76 min.
Porcije
3
"Videli smo ovaj recept, kupili smo flašu vina, pripremili piletinu - osetili smo njen miris i vratili se po još jednu flašu"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • masline - 10 - 15 komada
  • topljeni sir - 250 g
  • ulje - 10 ml
  • so
  • biber
  • senf - 1 kašičica
  • luk - 1/2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na šnicle i izlupa da budu tanke.

Mažu se senfom, mašću, solju i biberom po ukusu.

Vatrostalna činija se namaže i u nju se stavlja piletina. Preko se ređaju masline očišćene od koštica i luk.

Pleh se pokriva ili folijom ili poklopcem (ako vatrostalna ima dva dela) i peče se na 200 stepeni 1 sat.

Nakon toga se otvara i ređaju se komadići topljenog sira odozgo.

Zatvarate ponovo i ostavljte da se rastopi i zapeče - još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: