Način pripreme
Skuvajte pileće grudi 10 minuta u posoljenoj vodi. Procedite ih i isecite na kocke, nakon toga ih začinite sokom od limuna, majoranom i biberom. Isecite očišćen praziluk i izdinstajte ga u malo ulja, vode i soli.
Čim ostane na masnoži sklonite sa vatre i dodaje u pileće meso. Isecite krompir na kocke, skuvajte ga u posoljenoj vodi desetak minuta, ocedite i dodajte u piletinu.
Dodajte 3-4 kašike maslinovog ulja u smesu i dorbo promešajte. Namažite zidove duboke staklene posude maslinovim uljem. Postavite list kore za pitu i namažite uljem.
Stavite drugi list i opet namažite, stavite treći list koji takođe namažete. Sipajte pileći nadev, zaravnajte smesu i pokrijte poslednjom korom za pitu.
Namažite masnoćom i pecite na 160 stepeni dok kore ne dobiju prijatnu preplanulost svetlo braon boje. Okrenite timbalo u tanjir, isecite na parčiće i servirajte sa salatom po izboru.