Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Timbalo sa pilećim mesom u korama za pitu

Timbalo sa pilećim mesom u korama za pitu

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Timbalo sa pilećim mesom u korama za pitu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Takvu đakoniju nismo probali. I dok se mi njome sladimo vi možete da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • praziluk - 1 veliki struk
  • krompir - 2 srednje velika
  • kore za pitu - 4 komada
  • majoran - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće grudi 10 minuta u posoljenoj vodi. Procedite ih i isecite na kocke, nakon toga ih začinite sokom od limuna, majoranom i biberom. Isecite očišćen praziluk i izdinstajte ga u malo ulja, vode i soli.

Čim ostane na masnoži sklonite sa vatre i dodaje u pileće meso. Isecite krompir na kocke, skuvajte ga u posoljenoj vodi desetak minuta, ocedite i dodajte u piletinu.

Dodajte 3-4 kašike maslinovog ulja u smesu i dorbo promešajte. Namažite zidove duboke staklene posude maslinovim uljem. Postavite list kore za pitu i namažite uljem.

Stavite drugi list i opet namažite, stavite treći list koji takođe namažete. Sipajte pileći nadev, zaravnajte smesu i pokrijte poslednjom korom za pitu.

Namažite masnoćom i pecite na 160 stepeni dok kore ne dobiju prijatnu preplanulost svetlo braon boje. Okrenite timbalo u tanjir, isecite na parčiće i servirajte sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: