Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača sa sodom»Hleb od spelte sa sodom

Hleb od spelte sa sodom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Hleb od spelte sa sodom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Za one od vas, koji znaju da zdravlje počinje sa kvalitetnom hranom"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 200 g
  • pšenično brašno - 50 g + za posipanje radne površine i dodatno mešenje
  • ajran - 150 ml (pola kiselog mleka, pola vode)
  • sirće - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 5 - 6 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte dve vrste brašna u posudu, napravite udubljenje i u njega sipajte vodu, prelijte sirćetom i kada se stvoe balončići sipajte ajran u koji ste prethodno rastvorili so.

Zamesite meko, ali nelepljivo testo, posipajući po malo belog brašna dok ne prestane da vam se lepi.

Testo ne treba da se mesi dugo, da se ne neutrališe efekat sode zbog koje testo raste.

Oformite hlepčić i uključite rernu da se zagreje do 180 stepeni dok za to vreme testo odstoji.

Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva, a obavezno pazite da ne otvarate rernu pre nego što istekne 20 minuta.

Ohladite na rešetki i servirajte sa omiljenim jelom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: