Hleb od spelte

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
30/10/2017
"Oproban recept za zdrav hleb, koji treba da bude na trpezi svakog dana "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 337
  • Pregledi tokom meseca390
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 2 čaše za vodu (pune do vrha)
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • brašno od spelte - 420 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • mast - 2 kašike
  • sema lana - 1 kašika, mleveno
  • seme suncokreta - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu lagano, da ne bude vruća. U nju stavite kvasac, šećer, laneno seme i polovinu brašna.

Ostavite na toplom mestu oko 20 minuta da se kvasac aktivira. Smesa treba da udvostruči zapreminu. Nakon toga dodajte mast i preostalo brašno.

Umesite testo, koje treba da bude lepljivo. Prebacite ga u kalup za pečenje i pospite ga semenkama odozgo.

Ostavite testo da narasta još 20 minuta i pecite ga oko 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar