Moja uspešna jagnjeća čorba

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
19/02/2020
"Možemo li da kažemo da je ova jagnjeća čorba zaista veoma uspešna i vredi truda "
Priprema20 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 600 g (bela i crna)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 struka, mladi
  • šargarepa - 2 komada, velika
  • celer - 1 struk
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • nana - 2 kašike, sušena
  • menta - 1 kašika, sušena (po želji)
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleveni
  • ulje - 6 - 7 kašika
  • so - po ukusu
  • pirinač - 2 šake ili rezanca
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite jagnjeću džigericu od žila i krvnih sudova. Operite je dobro od krvi i kuvajte oko 40 minuta na umerenoj vatri. Izvadite je, isecite na male kocke i procedite bujon.

2. Iseckajte luk ne veoma sitno ili ga sameljite u blenderu. Zapržite u zagrejanom ulju na umerenoj vatri 2-3 minuta i tada dodajte na male kocke isečenu šargarepu i celer (struk celera). Pržite još 2-3 minuta i stavite paradajz, oljušten i narendan na fino rende i sitno isečen mladi beli luk.

3. Sipajte proceđeni bujon i vodu, ako je potrebno, stavite polovinu nane i mente, so po ukusu i ostavite da se krčka 25 minuta na slaboj vatri.

4. Dodajte isečenu džigericu (možete da stavite i kuvano jagnjeće meso, ja ponekad kombinujem), ostale začine, rezanca i još soli, ako je neophodno (ako pravite jagnjeću čorbu sa pirinčem, dodajte ga malo ranije). Kuvajte pod poklopcem još 10 minuta i sklonite sa vatre.

5. Servirajte uspešnu jagnjeću čorbu sa malo sirćeta i istucanog belog luka ili strukova mladog belog luka.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar