Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Moja uspešna čorba od džigerice

Moja uspešna čorba od džigerice

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871832k120
Moja uspešna čorba od džigerice
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
02/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sa tačnim receptom vaša čorba od džigerice će biti čak ukusnija od ove"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 300 g
  • spanać - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šergarepa - 1 komad
  • pirinač - šaka
  • nana - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro jagnjeću džigericu, pluća, srce, buberge. Stavite ih u hladnu vodu sa kašikom soli i skuvajte.

S vremena na vreme sklanjate penu sa čorbe pomoću kašike.

Skuvane iznutrice isecite na male parčiće. Bujon procedite.

U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite usitnjen luk i narendanu šargarepu. Zapržite kratko.

Dodajte sirovi isečen spanać. Sipajte bujon i stavite da provri.

Dodajte isečene jagnjeće iznutrice, šaku pirinča i začinite nanom.

Kuvajte jagnjeću čorbu dok pirinač ne bude gotov.

Ova uspešna čorba od džigerica se ne začinjava.

Servira se vruća začinjena sirćetom!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: