Način pripreme
Narendajte bundevu i jabuku u posudu i pospite kristal šećerom. Ostavite 5-10 minuta da puste malo soka.
Sipajte skoro celu količinu ulja i mešajte nadev za pitu od bundeve. Preostalim uljem namažite dno i zidove okrugle posude za pečenje prečnika 28 cm.
Razvijte kore za pitu na blago navlaženu krpu da se poslednje ne isuše. Rasporedite ravnomerno nadev i uvijajte dve po dve.
Poređajte u obliku puža u posudu i po želji namažite odozgo uljem, ako vam je ostalo.
Ispecite pitu od bundeve i jabuke na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Kada se ohladi pospite obilno šećerom u prahu.
To je klasična pita od bundeve omiljena svima i uprkos tome što nema oraha u njoj, ona je sjajna.
Uvek možete i vi nešto da dodate, na primer malo suvog grožđa ili cimeta, listiće badema ili druge orašaste plodove.
Nek vam je slatko!