Losos sa orašastim plodovima u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
22/02/2020
"Primamljujuće lagan i veoma ukusan predlog za ljubitelje ribe - ne propustite da ga iskoristite "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g, file, sa kožom
  • pistaći - 20 g, bez ljuske
  • orasi - 30 g, sirovi
  • bademi - 20 g, sirovi, oljušteni
  • lešnik - 10 - 20 g, sirov, oljušten
  • maslinovo ulje - oko 30 ml
  • so - po ukusu
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Riblji file se isplakne pod tekučom vodom i osuši se veoma dorbo. Namaže se obilno maslinovim uljem. Ako je jedan file veliki, možete da ga isečete na 2-3 debele lente.

Orašasti plodovi se iseckaju na sitno i u ovaj miks se uvalja losos, tako da se orašasti plodovi dobro zalepe.

Riba se stavlja u namazanu posudu za pečenje, soli se i gurne se u zagrejanu rernu na 200-220 stpeni na 10-12 minuta, u zavisnosti od debljine filea.

Losos sa porašastim plodovima se servira topao sa garnirungom po izboru i kriškama limuna.

Prijatno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar