Ahijo škampi

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
24/02/2020
"Lako i brzo - škampi Ahijo su idelano jelo za večeru, posebno ako ste u stisci s vremenom "
Priprema5 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno10 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Škampi Ahijo ili Gambas al ajillo su jedno od najatipičnijih španskih tapasa i možda najednostaviniji i laki za pripremu.

Da bi ste ih učinili sasvim autentičnim koristite glinenu posudu sa niskim zidovima, tip glinene posude za pečenje. Ako nemate takvu, spremite ih na tiganju.

Dobro je da su škampi sveži, ali može i sa zamrznutim i odmrznutim, samo da su kvalitetni.

Zagrejte maslinovo ulje na tihoj do umerenoj vatri i ubacite u njega celu suvu ljutu papričicu.

Isecite beli luk na tanke kriške i zapržite kratko tek toliko da pusti aromu.

Stavite škampe, malo soli i promešajte. Kuvajte ih oko 2-3 minuta, zavisi od njihove veličine.

Pospite peršunom i servirajte odmah.

Prijatno!

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar