Način pripreme
Priprema testa: U dublju posudu uliti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Zatim dodati malo brašna, so, ulje, jaja i, uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom (ili čašom) vaditi krugove. Na svaki krug praviti udubljenje (okrenuti dno čaše i pritiskati kako bi se na stvorilo udubljenje.
Pleh obližiti pek - papirom i poređati krugove od testa.
Za nadev: U odgovarajuću posudu staviti kiselu pavlaku, dodati seckanu šunku i izmešati.
Udubljenja u testu premazati kečapom, staviti nadev, posuti origanom i naneti rendani kačkavalj.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta (mogu biti i za 15 minuta pečeni, zavisno od rerne).
Gotove mini pice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Ukusne mini mini pice možete servirati i tople i hladne.