Raskošne ćuftice od karfiola

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
25/02/2020
"Raskošne ćuftice od karfiola, čiji je svaki zalogaj praznik za nepce "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • karfiol - 500 g
  • hleb - 100 g, suv
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - 2 struka, samo listovi
  • sir mančego - 60 g (ili drugi zreli, aromatični sir)
  • mocarela - 60 g, zrela, narendana
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • prezle - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • zelena salata - za garnirung (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte karfiol, iskidan na ružice, u blago posoljenoj vodi 10 minuta. Ostavite da se ocedi.

2. U blender ili multipraktik stavite namrvljen suvi hleb, beli luk, sir i peršun. Sameljite sve na maksimalnoj brzini. U slučaju da nemate takav uređaj koristite prezle umesto suvog hleba, sir mančego i beli luk narendajte na fino rende, a peršun iseckajte na sitno.

3. U smesu razbijte jedno jaje, sipajte oceđen i prohlađen karfiol, so i ponovo uključite na srednju do visoku brzinu da se promeša i da se karfiol takođe samelje. Druga varijanta je da ga izgnječite, ali za njega treba da je više skuvan, odnosno da bude mekši.

4. Od dobijene smese oblikujte loptice, a nakon svake kvasite ruke, jer smesa nije mnogo gusta.

5. Uvaljajte svaku u jaje i prezle i spljeskajte u obliku ćuftice.

Ispržite dok ne postane zlatasto u zagrejanom ulju. Ja ove ćuftice pržim na jednom stepenu ispod maksimalne temperature. Da je mnogo niska napili bi se sa mnogo masnoće, a da je previše visoka postojala bi opasnost da zagore.

6. Izvadite na kuhinjsku upijajuću hartiju. Servirajte tople sa zelenom salatom po izboru.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar