Način pripreme
Počinjemo od brule krema, potrebno je vremena da bi se stegao. U posudu stavljamo pavlaku i sveže mleko i ugrevamo, ne treba da provri. Umutimo žumanca sa šećerom i u njih sipamo ugrejanu pavlaku, uz neprestano mešanje. Stavljamo posudu na paru. Voda ne treba da dodiruje posudu sa smesom. Mešamo neprestano 15-20 minuta.
Krem ne treba da provri.
Rastvorimo želatin sa 50 ml vode da nabubri. Dodajemo ga u fil i mešamo dok se potpuno ne rastopi, pokrijemo streč folijom da se ne uhvati korica. Stavljamo posudu sa kremom u posudu sa hladnom vodom da se ohladi i stegne, konsistencija treba da bude malo gušća od boze.
Stavimo 400 ml mleka da provri, puding rastvorimo sa preostalim mlekom i šećerom i sipamo u toplo mleko. Mešamo dok se ne dobije gladak krem.
U kalup za tortu, prečnika 26-28 cm poređamo jedan red keksa, potopimo ga u sveže mleko. Izmolimo keks i popunimo praznine. Sipamo 1/2 kesam preko keksa. Poređamo drugi red keksa i prelijemo preostalim čokoladnim kremom.
Preko njega stavljamo 1/3 brulea. Poređamo kroasane i prelijemo ostalim kremom. Stavimo u frižider da se stegne, najbolje na jednu noć.
Za završetak torte sam ugrejala 100 ml pavlake i u nju stavila izlomljenu čokoladu. Mešamo dok ne postane glatko. Kašikom sam našarala tortu. Ukras je po izboru.
Neka vam je slatko!