Način pripreme
1. Pileće meso se skuva kratko u blago posoljenoj vodi sa kašikom maslinovog ulja. Bujon se procedi, pri čemu je za supu potrebno 1, 2 litra.
2. Pečurke se očiste, iseku i sotiraju u preostalom maslinovom ulju sa čenom belog luka. Preostala dva se narendaju ili istucaju i stavljaju u pileći bujon.
3. On se stavlja na ringlu i pomeša se sa kokosovim mlekom. Dodaje se sitno iseckana limunska trava i usitnjen svež korijander.
Koren galangala može da se koristi svež ili dehidriran, a ako odaberete drugu varijantu biće potrebno da ga prethodno natopite u toploj vodi, da se hidrira i tada se dodaje u bujon.
U slučaju da vam je teško da nađete ovaj koren, možete da zamenite đumbirom - 4-5 ne mnogo debele kriške.
4. Supa vri 10 minuta na umerenoj vatri i u nju se stavlja riblji bujon, usitnjen skuvan pileći file i pečurke. Začinjava se solju i ljutim čilijem. Ostavlja se da vri još 15 minuta i sklanja se sa vatre.
5. Ukusna i jednostavna pileća thai supa se servira sa kriškama limete i limuna. Sok citrusa isceđen u umerenim količinama u svaku porciju je predivan dodatak mirisu pileće supe.
Prijatno!