Način pripreme
Za ovo ukusno pečeno pile operite i osušite pileće batake.
Isecite sušeni paradajz na sitno, i beli luk - na sitno. Narendajte parmezan.
Dobro začinite pileće batake u soli i biberu.
Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj vatri.
Zapržite pileće batake prvo kožom na dole.
Pržite oko 5 minuta - dok koža ne postane zlatasta, posle okrenite i pržite još oko 5 minuta. Izvadite i poređajte u posudu za pečenje, u kojoj ćete posle zapeći.
Ocedite veći deo masnoće iz tiganja.
Sipajte i zapržite oko 2 minuta, na sitno isečen sušeni paradajz, beli luk i majčinu dušicu.
Dodajte pileći bujon, pavlaku i narendan parmezan.
Promešajte dobro. Ostavite sos od pavlake da provri. Sklonite i sipajte preko pilećih bataka.
Stavite posudu za pečenje sa poletinom sa pavlakom u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i zapecite oko 25 minuta.
Servirajte pileće batake sa sosom od pavlake sa sušenim paradajzom i parmezanom.
Jedinstveno ukusan recept za piletinu Udaj se za mene (Marry me Chicken).