Kiš sa pečurkama i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
28/02/2020
"Kiš sa pečurkama i pavlakom - toliko ukusan, da ne biste pogledali drugi nakon njega "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano292
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Kora
  • brašno - 150 g
  • maslac - 65 g, hladan, tvrdi
  • voda - 35 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • Nadev
  • jaja - 4 komada, XL
  • pečurke - 150 - 180 g, šitake, braon pečurke, vrganji, rujnice ili druge
  • pavlaka - 250 g, za kuvanje
  • ementaler - 100 g
  • so - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i u njega isecite maslac na male parčiće. Trljajte dok se ne stvore mrvice.

2. Sipajte vodu sa solju i šećerom i tako ujedinite mrvice dok se ne formira testo.

3. Razvijte u tanku koru na nabrašnjenoj radnoj površini i njom pokrijte kalup za kiš prečnika 28 cm. Može i obična posuda za pečenje istih razmera. Ja pokrivam i papirom za pečenje, jer mi je posle lakše da ga izvadim celog iz posude i serviram u tanjiru. Ali može da se servira i direktno u posudi za pečenje, procenite sami.

3. Kora treba da se čvrsto prilepila za zidove i dno kalupa. Izbušite viljuškom površinu, da se ne pomera pri pečenju i stavite u zamrzivač.

4. Za nadev kiša očistite pečurke i isecite ih na krupno. Zapržite ih kratko na jakoj vatri u malo maslinovog ulja i ostavite da se blago prohlade.

5. Umutite jaja sa solju i pomešajte sa pavlakom. Narendajte u smesu ementaler i dodajte pečurke.

6. Sipajte u posudu preko kore i gurnite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 30 minuta.

Servirajte kiš sa pečurkama blago topao.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar