Način pripreme
1. Krompir se skuva ili spremi na pari, ne ljušti se. Ohladi se blago pod tekućom vodom i od svakog se iseče porpečni poklopčić debljine oko 1 cm.
2. Poklopčići se oljušte i stavljaju u posudu, a drugi deo krompira se izdubi kašikom, tako da ostanu zidovi debljine približno 1 cm.
2. Izdubljena unutrašnjost se stavlja u poklopčiće, dodaje se maslac, mleko, biber i so i sve se izgnječi u pire. Ako se sprema za decu, biber može da se preskoči.
4. Stavlja se slanina ili šunka na male parčiće i parmezan - fino narendan ili samleven u prah (izdvaja se 10 g njega). Dobro se promeša.
5. Ovim nadevom se pune krompirići, tako da stoje zaobljeni, a ne ravni. Posipaju se sa deset grama parmezana i stavljaju se u posudu za pečenje, namazanu kašikom maslinovog ulja.
6. Punjeni krompir se peče oko 12 minuta na 220 stepeni, po mogućnosti sa opcijom za gril. Treba da budu blago zlatasti na površini i da uhvate koricu.
7. Od nabrojanih sastojaka za ukras seku se uši (tanki krugovi rotkvice), nosići takođe od rotkvice, može i od čeri paradajza, probodu se čačkalocom, a ispod njih se gurnu strukovi divljeg luka za brkove.
Od maslina se oforme i stavljaju okice (ponekad i nosiće napravim od njih), a od celera se skeu i probodu tanki repovi.
Šarmantni punjeni krompirići Mišići se serviraju odmah.
Nek vam je zabavno i ukusno! :)