Način pripreme
Patlidžan se opere i iseče na kocke, ne ljušti se. Stavlja se u posoljenu vodu na 20-30 minuta, nakon toga se ocedi i ponovo opere.
Stavlja se na kuhinjski ubrus, da apsorbuje suvišnu vodu.
Maslinovo ulje se zagrevva do oko 110 stepeni i u njemu se disnta patlidžan 10 minuta. S vremena na vreme poklopac se sklanja i mepa se da se ne zalepi za dno.
Sipa se braon šećer i meša se 8 minuta nakon čega se sipa sirće i pivo. Soli se sa 2-3 prstohvata soli i ponovo se dinsta 8-10 minuta.
Parčići patlidžana bi trebalo da sud obro omekšali i neki od njih bezoblični, to je normalno. Čak po želji može tu i tamo da se pasira, ne potpuno, a da se na nekim mestima vide i celi parčići.
Džemiran patlidžan se ostavlja 10 minuta da se prohladi i tada se začinjava dodatno filetiranim ili istucanim belim lukom, sa još sirćeta ili soli.
Jednostavno predivan namaz ili garnirung za meso.
Prijatno!